Paladijnenweg 613

3813 KD Amersfoort

Bij niet urgente vragen

Stuurt u ons een e-consult

Zorgverleners en hun taken

Wachtkamer Sagenhoek

Zorgverleners en hun taken

Onze zorgverleners staan dagelijks voor u klaar. De huisarts wordt ondersteund door verschillende functies.

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Om de urgentie van uw vraag en de spreekuurtijd die nodig is goed in te schatten, vraagt zij u naar de reden van de afspraak. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek, foto’s die in het ziekenhuis zijn gemaakt.

De assistente draait ook haar eigen spreekuur, u kunt bij haar op afspraak terecht voor (op woensdag avond is er van 17:00 tot 18:00 ook avondspreekuur) :

  • Wonden verbinden  
  • Oren uitspuiten 
  • ECG’s (hartfilmpje) maken
  • Injecties geven
  • Hechtingen verwijderen
  • Urine onderzoek op blaasontsteking (inleveren voor 10:00)
  • Suiker controle via vingerprik
  • Bloeddruk meten
  • Uitstrijkjes maken (in het kader van het bevolkingsonderzoek) 
  • Bloedprikken op afspraak tussen 08:30 en 14:30
  • Wratten aanstippen met stikstof (alleen op woensdag middag/avond)

Kwaliteitsregister

Onze doktersassistenten zijn kwaliteit geregistreerd en houden hun kennis en deskundigheid op peil; ze zijn zorgprofessionals die voldoen aan de vastgestelde normen van de beroepsgroep.

De chronische zorg wordt verleend door de praktijkondersteuners Marlies Koelewijn, Anita van Malestein en Eline van den Tweel.

Onder de chronische zorg valt: (klik op de link voor meer informatie)

Wat doet de praktijkondersteuner geestelijke gezondheid (POH-GGZ)?

Bij klachten kijken we niet alleen naar de lichamelijke kant maar betrekken we ook de psychische en sociale kant. Uw huisarts kan u daarvoor verwijzen naar onze POH-GGZ mw. Leusink. Zij kijkt met u naar de gevolgen van uw klachten op uw leven.

In het eerste gesprek inventariseren we de klachten en hoe dit zo gekomen is. We kijken welke gevolgen dit heeft voor uw dagelijks functioneren.

In het tweede gesprek kijken we wat u zelf graag anders zou willen zien. Uw vraag is het uitgangspunt van de begeleiding. We kijken samen wat het beste bij u past. Dit kunnen gesprekken zijn, een online module, een zelfhulpboek, of een combinatie.

Naast de begeleiding van de POH-GGZ kan het soms verstandig zijn om ook het wijkteam in te schakelen als er ook sociale problemen zijn. Daarnaast blijkt soms dat de aanpak van uw vraag meer tijd en/of expertise vraagt. De POH-GGZ kan dan samenwerken met de GGZ of u doorverwijzen. Zij kent de andere zorgverleners en hun expertise goed. Daardoor kan zij gericht verwijzen naar iemand die bij u en uw vraag past. De gesprekken met de POH-GGZ zijn vertrouwelijk en vallen onder het beroepsgeheim.

Wilt u zelf al iets lezen over psychische klachten of wat u zelf eraan kunt doen kijkt u dan op

Ik heb lichte psychische klachten. Hoe ga ik me beter voelen? | Thuisarts.nl

Afspraak maken

Als de huisarts u doorverwijst naar de POH-GGZ dan kunt u bij de assistente een afspraak maken met Gerrie Leusink. De afspraken bij haar duren 45 minuten.

Kunt u onverwachts toch niet komen op de afspraak? Belt u dan uiterlijk 48 uur van te voren af.

Begeleiding aan mensen die kanker gehad hebben

Veel mensen zijn nadat ze behandeld zijn voor kanker bang dat de ziekte terugkeert. Dit is een normale reactie. Als het echter uw leven gaat beheersen is het goed om er over te praten en hulp te gaan zoeken via uw huisarts.

Onze praktijkondersteuner is hiervoor geschoold door het Helen Dowling Instituut. Zij kan samen met u kijken of u baat kan hebben bij een onlinemodule ‘Angst voor terugkeer van kanker’. Zij begeleidt u tijdens het hele proces van de online module.

Bent u niet zo handig met een online-aanpak? Dan kan het ook via gesprekken en kleine opdrachten. De begeleiding is kosteloos en vindt plaats in de huisartsenpraktijk.

Wat doet een POH  jeugd?

Een POH jeugd ondersteunt de huisarts. Een POH jeugd verleent zorg aan patiënten van 0-18 jaar met (lichte, veel voorkomende) psychische klachten.

De POH jeugd onderhoud ook de contacten met het (zorg)netwerk in de wijk. Zo vinden patiënten sneller, gerichter en beter hun weg.

Met welke klachten naar de POH jeugd:

Met verschillende gedragsproblemen, zie hieronder een aantal voorbeelden:

  • concentratieproblemen
  • autisme spectrum stoornis
  • stemmingsproblemen (angst- en somberheidsklachten)
  • psychosomatische klachten (hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid)
  • dwangklachten
  • slaapproblemen
  • bedplassen
  • Opvoed vragen

Denk ook aan:

  • hulp bij dyslexie
  • taal ontwikkelingsstoornissen
  • schoolverzuim
  • problemen na een echtscheiding

Onze POH jeugd werkt op woensdag en heet Astrid van der Meulen. U kunt na een verwijzing van de huisarts bij haar een afspraak inplannen via de assistente.

Formulieren, behandelingen en metingen

Hieronder vindt u meer informatie over verschillende formulieren behandeling en metingen.

U hebt met uw huisarts of praktijkondersteuner afgesproken om zelf thuis uw bloeddruk te gaan meten. Waarom is dat?

Het meten van uw bloeddruk is belangrijk om uw gezondheid in de gaten te houden en te bepalen welke medicijnen u nodig heeft. Thuis uw bloeddruk meten is het meest betrouwbaar, omdat u dan het meest ontspannen bent. De bloeddruk thuis is vaak lager dan bij uw huisarts. Bij sommige mensen zelfs (heel) veel lager. Met uw thuismetingen kan de huisarts daarom beter inschatten wat uw echte bloeddruk is. Als u thuis uw bloeddruk al meet, dan hoeft dit niet meer op de huisartsenpraktijk te gebeuren. Zo heeft uw huisarts of praktijkondersteuner tijdens de afspraak meer tijd voor uw vragen.

Hieronder vindt u meer informatie over dit onderwerp:

  • Stappenplan:
    Hoe geef ik mijn bloeddruk door aan de huisarts of praktijkondersteuner?
    Lees verder
Backoffice
Translate »

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. 

Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Registreer uzelf bij onze praktijk

1
2
3
4
5
Last Page

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.

Om de uitslag van uw recente (lab-) onderzoek te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen 
– Lichamelijk onderzoek 
– Toegangslogboek 
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten 
– Actueel medicatieoverzicht

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.  

Om uw een e-consult (een belangrijk minder dringend bericht) te versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. 

Om uw actuele medicatie te bekijken en te herhalen dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen. Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. Zo kunt u uitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen of een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt dit regelen op twee manieren: via de ‘patiëntenomgeving’ op onze website of met de ‘Mijn Huisarts Online’ app.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Laten Bezorgen? *
Medicijnen
Ga naar de inhoud