3813 KD Amersfoort
Stuurt u ons een e-consult
Als je ouder wordt, weinig beweegt, ongezond eet of ziek bent geweest dan verlies je spiermassa en spierkracht. Dit wordt vaak over het hoofd gezien. Dit komt doordat de meeste mensen niet goed weten wat dit is. Toch heeft deze aandoening grote gevolgen voor de levenskwaliteit, zeker bij ouderen. Het leidt tot een verhoogde kans op vallen, verminderde fysieke prestaties en kan zelfs leiden tot lichamelijke beperkingen.
Lees hieronder meer!
Doe de test – Hoe staat het met uw spieren?
Sta 5 x zo snel mogelijk op uit een stoel zonder uw handen te gebruiken voor steun.
Hoe herkent u het?
Wat kunt u er zelf tegen doen?
Herkent u dit? Of twijfelt u of u dit misschien heeft? Bespreek het eens met uw huisarts of POH.
Er is recent veel aandacht voor prostaatkanker en PSA-testen, die de hoeveelheid PSA in je bloed meten. PSA kan wijzen op prostaatkanker, maar stijgt ook bij een vergrote prostaat. De Nederlandse Vereniging van Urologen raadt de PSA-testen uit de drogist af. Het aantal prostaatkanker-patiënten neemt toe door veroudering en betere opsporing, maar dat betekent niet dat meer mannen sterven door. Meer informatie hierover leest u hieronder.
Recent is er veel in het nieuws geweest over prostaatkanker en de oproep van een uroloog uit het Antonie van Leeuwenhoek om naar de huisarts te gaan voor een PSA test. Ook zijn er in drogisterijen PSA testen te koop. Dit zijn testen die de hoeveelheid PSA in je bloed meten. Dit stofje kan een aanwijzing zijn dat er sprake is van prostaatkanker, maar het stijgt ook naarmate de prostaat groter wordt. Wij raden deze testen uit de drogist niet aan. De Nederlandse vereniging van urologen ook niet. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Urologen en ook de uroloog in het Meander heeft dit recent nog weer uitgelegd in het artsenblad Medisch Contact.
Er zijn meerdere redenen waarom het aantal patiënten met prostaatkanker toeneemt. We worden ouder en sporen vaker prostaatkanker op. Dat wil niet zeggen dat meer mannen overlijden door prostaatkanker, maar wel dat meer mannen overlijden met prostaatkanker.
Of het voor u verstandig is om een PSA te laten prikken, hangt van uw persoonlijke situatie af. Op thuisarts.nl staat een goede keuzehulp. Heeft u na het invullen vragen, dan kunt u uiteraard een afspraak maken bij de huisarts.
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.
Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.
Om de uitslag van uw recente (lab-) onderzoek te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten
– Actueel medicatieoverzicht
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.
Om uw een e-consult (een belangrijk minder dringend bericht) te versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.
Om uw actuele medicatie te bekijken en te herhalen dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen. Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. Zo kunt u uitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen of een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt dit regelen op twee manieren: via de ‘patiëntenomgeving’ op onze website of met de ‘Mijn Huisarts Online’ app.
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.